Home > zaakwaarnemingen > Deze (gratis) e-boeken verdienen een plek in iedere virtuele (business-)boekenkast

Deze (gratis) e-boeken verdienen een plek in iedere virtuele (business-)boekenkast

Het (gratis) e-book breekt door. Steeds vaker verschijnen interessante en inspirerende boeken ook in een downloadable variant. Een prima initiatief van de schrijvers die hun kennis en ervaring op deze wijze willen delen en daarmee ook een groter bereik voor hun ideeën en ervaringen creëren.

Mooi is ook om te lezen dat de uitgave als e-book geen afbreuk doet aan de verkoop van de gedrukte versie – maar daar in veel gevallen zelfs een bijdrage aan levert – en dat lijkt mij een prima  pleidooi voor het toevoegen van meer goede boeken en papers aan de www-bibliotheek.

Welke e-boeken verdienen een plek in iedere virtuele (business-)boekenkast?  Ik ben erg benieuwd welk e-book (of paper) jou heeft geholpen, geïnspireerd en/of heeft aangezet tot een nadere kennismaking met het onderwerp of de schrijver. Hierbij een paar suggesties:

nieuwe technologie schept nieuwe kaders

Generatie Z – Jos Ahlers (pdf) De onstuitbare opkomst van een internetgeneratie. Hoe denken de 14-18 -jarigen van 2011 over hun toekomst, het leven en werken in 2020-25. Een paper geschreven op initiatief van Eiffel.

Easycratie – Martijn Aslander en Erwin Witteveen (pdf) Het nieuwe werken begint bij jezelf is de boodschap van dit inspirerende boek dat inzoomt op de veranderingen en mogelijkheden die voortvloeien uit de ontwikkeling van web 2.0.

goed in de schijnwerpers

LinkedIn tips voor professionals en netwerkers:  Hoe linkedin nu ECHT gebruiken- Jan Vermeiren (light-versie, pdf)

Twitter zakelijk gebruiken? How To Use Twitter For Business (pdf), a beginner’s guide (Hubspot).

marketing

Marketingtips voor zzp’ers en kleine zelfstandigen: Laat de klant naar jou komen – Erno Hannink (pdf, light-versie).

Een paper over virale marketing van David Meerman Scott The new rules of Viral Marketing (pdf) ‘how word-of-mouse spreads your ideas for free’. Onder meer over (gratis) e-books.

Tenslotte nog een manifest: 12 tips om mond-tot-mond-reclame te stimuleren: the word of mouth marketing manifesto – Andy Sernovitz (pdf),

gratis

het ultieme pleidooi voor gratis: FREE – Chris Anderson (pdf, nederlands) over: Hoe het nieuwe gratis de markt radicaal verandert,

meer

en een uitnodiging: om deze lijst aan te vullen met inspirerende gratis bronnen (incl. verwijzing en/of bronvermelding).

 1. cees de bil
  13/02/2011 om 21:32

  Reactie van Gerdien Kapma in de LinkedinGroup: Netwerk Noord:

  Iedere jongere, iedere professional of ondernemer wens ik toe dat hij/zij “Think and Grow Rich” leest. Een klassieker uit 1937!!!

  Je kunt het gratis downloaden op mijn site
  SuccesID: http://www.succeseninnerlijkeduurzaamheid.com/pageID_5562190.html

  De link direct naar het gratis boek vindt je hier
  http://www.succeseninnerlijkeduurzaamheid.com/mediapool/60/609526/data/Think-And-Grow-Rich_SuccesID.pdf

  Ik ben uiteraard heel benieuwd naar je bevindingen.
  Hartelijke groet,
  Gerdien Kapma

  Posted 13-02-2011

 2. -JC-
  14/02/2011 om 23:01

  Ik heb helemaal niets met e-boeken, ik hou van boeken vasthouden en bladzijden omslaan, de geur van drukwerk en papier, de nieuwheid van het kaft, de sfeer in boekwinkels……….ik ben hopeloos ouderwets.

 3. 15/02/2011 om 10:14

  Ik krijg hele enthousiaste reacties op mijn in januari gepubliceerde e-boek “Zeven geheimen om klanten te krijgen via je netwerk”. Je krijgt het cadeau als je een abonnement neemt op mijn (gratis)e-zine DMM’s Netwerktips. Voor meer info en eerdere edities kun je kijken op: http://tiny.cc/p4sr7

 4. 16/02/2011 om 16:31

  Ik heb een gratis eBook geschreven over Personal Branding. Het gaat over het
  ontdekken van je talenten, ze versterken en zichtbaar maken, zodat je de
  beste versie van jezelf in de wereld kan zetten. Verder lees je waarom het steeds belangrijker wordt, wat het oplevert en hoe je er
  zelf mee aan de slag kan.

  Je ontvangt het als je je naam en mailadres invult op de homepage van http://www.passionforwork.net. Bovendien krijg je dan maandelijks carrièretips.

  Ik kijk uit naar je reactie!

 5. cees de bil
  23/02/2011 om 20:55

  Reactie van Aldo van Duivenboden in de Linkedingroep ‘Ik wil starten of doorstarten als ondernemer’:

  Wat dacht je van “Start vanuit je Hart” voor (door)startende ondernemers die veel klanten willen en mooie projecten willen doen? Geschreven door Patrick Roozemond; Gratis en inspirerend! http://www.nieuwe-zaken.nl/index.php/2010/09/01/e-boek-voor-startende-ondernemers/

  Posted 24-02-2011

 6. 23/03/2011 om 11:35

  Wil je tijdbesparen met het verwerken van je e-mail? Wanneer je de methodiek en de tips implementeert bespaar je minimaal een half uur per dag!

  Het e-book ‘Laat Outlook werken voor jou’ geeft concreet in stappen wat je kunt doen en het instellen wordt gemakkelijk gemaakt met alle schermprints die ik toegevoegd heb. Laat je naam en email adres achter op http://www.timemanagement-coach.nl en je kunt het e-book gratis downloaden. Bovendien krijg je 2-wekelijks Timemanagement TOPTips.

  Geniet van je vrije tijd!
  groeten, Hugo Bakker
  06-15951661

 7. 23/03/2011 om 17:59

  Dag Cees,

  Ik weet niet of ik het een e-book mag noemen, maar het gratis social media strategisch plan op http://www.socialmediamkb.nl zou je wellicht ook mee kunnen nemen.

  Mvg,

  Jelle Hendriks

 8. 08/12/2014 om 16:35

  mooi artikel

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: