Home > netwerknotities > ROOD + ROOD = ROOD²!

ROOD + ROOD = ROOD²!

Ondernemer word je omdat je zelf wel weet wat je wil  en niet voor het karretje van een ander gespannen wil worden.  Je kan wat, je weet wat je wil en je doet. Rood is de kleur van de ondernemer, mocht ik laatst vernemen tijdens een BNI-trainingsitem (BNI, Business Network International is een van de (ontbijt)netwerkclubs  die ondernemers bij elkaar brengt voor kennismaking, overleg, samenwerking en… business). En dat is geen blauw, want dat is voor ambtenaren en ook geen geel want dat zijn de onderzoekers en wetenschappers. Niet teveel regels, recht op het doel af en wetenschappelijk verantwoord hoeft niet, als het maar werkt. Herkenbaar? Rood dus. Niet altijd even gemakkelijk voor andersgetinte medemensen overigens, maar ook dat weet u.

Wat u ook weet is wat er gebeurt als je kleuren met elkaar gaat mengen. Het wordt anders, het wordt minder, behalve… als je rood mengt met rood! Een ondernemer mag dan eigenzinnig zijn, goed luisteren kan hij ook. En zo ontstaan er nieuwe samenwerkingsideeën door het  gezamenlijk ontbijten. Onvermoede raakvlakken komen in beeld door het luisteren naar collega-ondernemers. Powergroepen ontstaan. Ondernemers die elkaar versterken.

Van de autoschadehersteller die samenwerkt met de chiropractie praktijk. Omdat een deuk in uw auto ook een klap op uw lichaam is. Onderscheidende extra service voor de bezitter van een gehavend voertuig. Echte aandacht voor de belangen van de klant.

Van de stratenmaker, de schilder en de meubelmaker die gezamenlijk jonge mensen willen meenemen  en opleiden in de traditie van het middeleeuwse gilde en die aan de huizenbezitters een totaalaanbod van excellent vakmanschap voor werkzaamheden in en om de woning aanbieden. Meesterlijke samenwerking gericht op de toekomst.

En van de (ja, alweer) chiropractie praktijk die samenwerkt met het instituut voor studiebegeleiding om integrale behandeling en begeleiding te kunnen bieden aan jongeren die in een achterstandspositie (kunnen) raken door (bijvoorbeeld) PDD NOS of ADHD. Dat is verder kijken dan de vragen die aan de oppervlakte liggen.

Prachtige voorbeelden van samenwerking tussen ondernemers die meerwaarde voor hun klanten oplevert. Met als bijkomend gevolg dat er ook nog eens meer klanten binnen ieders bereik komen. ROOD²! Ook dat is BNI. Een platform dat inspireert en horizons verbreedt.

Wie ik ben?: Cees de Bil, Querner Advisering. Ik maak bedrijfshandleidingen waarin de organisatie, taken en verantwoordelijkheden, bedrijfsprocessen en werkafspraken worden vastgelegd. Daarmee stimuleer ik duidelijkheid en continuïteit voor uw bedrijf. En ik beloof u:  veel vragen over dat wat tot nu toe zo vanzelfsprekend was, ter inspiratie en verdere ontwikkeling. Meer info: www.querner.nl en vragen naar cees@querner.nl. Of bekijk m’n profiel eens, of bel: 06 – 427 03 174. Durft u ook wel wat rood te mengen?

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: